Hip-Hop

Dobrodosli na KiM HipHop forum.Zelimo vam ugodan boravak na nasem forumu.Molimo da se registrujete ili se prijavite ukoliko ste vec registrovani!

Sve o sceni domacih repera i hip-hopera na Kosovu i Metohiji.....


  PRAVILNIK FORUMA! Molim procitajte.

  Delite
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 44
  Points : 3576
  Reputation : 3
  Datum upisa : 04.07.2009

  PRAVILNIK FORUMA! Molim procitajte.

  Počalji od Admin taj Ned Jul 05, 2009 1:39 am

  Od početka rada sajta i foruma www.kimhop.darkbbcom, članovi su dužni da poštuju pravilnik:

  01. - Tekstovi objavljeni na forumu su autorsko delo članova i vlasništvo foruma kimhop foruma.
  Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova snose isključivo njihovi autori, oni čiji nickname je označen pored sadržaja poruke. Ukoliko se desi da član ostavi tuđ tekst na razmatranje, bez da potpiše autora ili izvor vesti, dobiće upozorenje, a tema ce biti adekvatno sankcionisana.

  02. - Zabranjeno je reklamiranje sajtova i drugih foruma u ličnom profilu, odnosno u potpisu ili svojim postovima.

  a) Zabranjeno je imati potpis duži od pet redova.
  b) Zabranjeno je takođe koristiti veliki font ili drečave boje u potpisu (drečave boje su: narandžasta, žuta, zelena, crvena, cijan i ljubičasta).
  c) Signature(slika) u vašem potpisu ne sme biti veća od 350 x 40 pixela. Ukoliko dođe do kršenja pravila Vaš potpis biće uklonjen od strane Administratora.

  03. - Zabranjeni su međusobni razgovori korisnika u chat formi (za tako nešto koristite privatne poruke). Izuzetak je sekcija Chill Out gde posetioci mogu raspravljati koliko žele, i gde je nivo tolerancije za takav vid komunikacije nešto blaži nego na ostalim delovima foruma. Svaki vid spama, na bilo kojoj sekciji foruma, biće jednako sankcionisan.

  04. - U konstruktivnim diskusijama zabranjeno je skretati tok diskusije radi šale i zabave. Konstruktivna diskusija treba da ostane kontstuktivna do samog kraja. Takođe, preporučljivo je da se diskusija ne skreće sa teme radi neke druge teme - bolje je otvoriti novu diskusiju o toj novoj temi, a prethodnu diskusiju ostaviti da teče svojim tokom.

  05. - Zabranjeno je prozivanje, provociranje, omalovažavanje i vređanje po rasnoj, nacionalnoj, etničkoj i verskoj osnovi, kao i na osnovu seksualnog opredeljenja. (svaka psovka kažnjava se automatskim banom na 1 dan (24h), vređanje se kažnjava opomenom 1 stepena i brisanjem posta).

  06. - Zabranjene su diskusije o politici. Zabranjeno je pominjanje bilo koje religije u negativnom kontekstu, kao i rasprave na tu temu.

  07. - Zabranjena je upotreba Caps Lock, odnosno pisanje postova isključivo velikim slovima, kao i neprimeren način pisanja (zamene raznih slova za znakove, naizmenično velika-mala, i ostale gluposti). Takvi postovi biće brisani bez dodatnih obaveštenja. Takođe, postovi bez funkcije, tipa onih u kojim se ne nalazi ništa osim smajlija, biće brisani na isti način.

  08. - Kačenje linkova za download domaćih albuma koji su izašli u poslednje tri godine, povlači za sobom automatsko banovanje korisnika kao i brisanje teme. Isto važi i za pojedinačne pesme sa tih izdanja koje nisu već puštene u javnost kao singlovi.

  09. - Na KiMHop forumu je obavezno kodiranje svakog linka, znači, vaš link mora da izgleda ovako:
  Kod:
  Kod:
  link
  Opcija Code se nalazi na panelu iznad mesta predviđenog za pisanje vašeg posta.

  10. - Zabranjeni su komentari na rad moderatora, kao i vređanje istih. (Ukoliko imate primedbi na rad moderatora, kontaktirajte administratore, a u slučaju da imate primedbe i na rad administratora, onda proverite svoju glavu još jednom)

  a) Ukoliko moderatori smatraju da poruka treba da se obriše ili zaključa iz bilo kog razloga, moderatori zadržavaju pravo da spornu poruku obrišu ili zaključaju odmah.

  11. - Prilikom postavljanja nove teme, dobro procenite na koji podforum ćete je postaviti. Ukoliko pogrešite sekciju, tema će biti premeštena ili obrisana. Takođe, pre postavljanja teme, proverite da li slična već postoji, korišćenjem opcije Pretraga (Search).
  Napomena: ukoliko na forumu postoji neka tema, i identična ili slična se postavi ponovo, teme će biti spojene, a kao autor biće naveden onaj koji je temu prvi i postavio.

  12. - Zabranjeno je kačenje slika dimenzija većih od 640 x 480 px, i veličine veće od od 2 MB.. Možete postaviti link ka lokaciji na kojoj je okačena slika van ovih okvira, za to preporučujemo sajt - http://imageshack.us/ i http://www.tinypic.com/

  13. - Svaki korisnik koji se registrovao, a nije ostavio makar jedan post na forumu, biće automatski obrisan mesec dana nakon registracije. Budite aktivni.

  14. - Zabranjeno je koristiti više od jednog naloga. Zloupotreba foruma kreiranjem više naloga iz bilo kog razloga se kažnjava udaljavanjem korisnika sa foruma (banovanje).

  ----------------------------------------------------------------
  Gde su pravila, tu su i kazne za nepoštovanje istih, za svaki prekršaj se dobija opomena a evo kako to izgleda:

  od 1. - 7. prekršaja korisnik dobija opomenu moderatora ili administratora
  8. prekršaj - usled prijave moderatora, administrator daje upozorenje i nakon toga sledi ban na nedelju dana
  9. prekršaj - daje se od strane administratora, ban na mesec dana
  10. prekršaj - daje se od strane administratora, oprostite se od foruma - večni ban  Napomena: jedino su administratori zaduženi za banovanje, i razmatranje opomena kod korisnika. Takodje vodite računa i o tome da administrator može dati više opomena od jednom.
  ----------------------------------------------------------------

  - Svaka sekcija takođe ima svoja pravila, potrudite se da ih pročitate i da ih se pridržavate.
  - Ako imate neku pritužbu na drugog člana, koristite report opciju.

  Nadamo se da ćete razumeti pravila, jer nisu doneta samo da bi ih kršili. Možete se zabavljati poštujući pravila, i jedino tako nećete imati problema. Obratite pažnju na to o čemu pišete, i ne radite drugima ono što ne želite vama da se desi.
  Unapred se zahvaljujemo na uspešnoj saradnji.


  Ekipa KimHop foruma.

   Sada je Sre Dec 12, 2018 8:33 am